И все така сухо, непонятно
не знам какво се случва.
Все така пазредено сякаш,
ще умрем в нощта необратима.
Чакам нещо да се случи,
нещо да потръгне.
И все така - Нищо!
Сухо, непонятно, просто, мудно, безразлично.
Живот необратим.
Живот, изпълнен с мъка.
Живот по-крехък от смъртта.
Живот ли ще кажеш на това?
Живот ли бе това?
Да го опишеш в отвъдното?
Нищо ново, нищо старо.
Само мъка и тъга.
Опитваш се да търсиш.
Не намираш нищо...
Само мъка и тъга
необратимо страшни.
Рискувам и не получавам нищо!
Безкрайно трудно е да живееш
безразлично, неуместно.
Живот без цел за деня!
Само мечтите ни държат.
Но тез мечти също тъй
безкрупулно са оплюти от света.
Но само те останаха в океана от мъка и тъга.
Живот ли бе това?
Опита се да го опишеш, но не успя!
© Симона Ангелова All rights reserved.