13 авг. 2011 г., 11:57

Да бъдеш 

  Поэзия » Белые стихи
538 0 0

Когато с утрото светът се буди,

и слънцето с усмивка поздравява идващия ден,

стани и погледни към небесата,

измий лице със слънчеви лъчи.

Поклон стори пред изгрева неземен,

склони глава пред тази красота,

поискай сила ти от небесата,

да срещнеш с радост идващия ден.

Порадвай се на птиците в небосклона

и свободата в полета им ти вземи за теб,

а песните им радостни в сърцето си пусни,

и нека те звучат за теб неспирно.

Почувствай въздуха, дарява ти прохлада

на ранна утрин, в която ражда се деня.

И нека всяка твоя клетка да поеме

от силата на утринта,

и като бистър ручей да отмие

страхът и болката от твоята душа.

Да бъде утрото силата,

която изпълва те с енергия
за подвизи в бъдещите дни.

Да бъде въздухът този,

който прочиства твоите дробове,

и дава ти живот.

Да бъде слънцето,

което дарява светлина

и в най-мрачните ти дни.

Да бъдат птиците тези,

които изпълват с музика

света за теб.

Да са цветята тези,

които изпъстрят с цвят

и теб, и твоите мечти.

Да бъдеш ти този,

който смело крачи

по пътя свой и бъдещите дни,

гребе с пълни шепи от живота

и пръска доброта и обич по света.

Да си любимец на съдбата,

и винаги смирено да се поклониш

пред величието на живота

за шанса да си тук,

да носиш непреклонно кръста на съдбата

и стъпките ти да оставят своите следи

във вечността…

Да бъдеш ти…

© Росица Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??