Да бъдеш от всички нежелан,
и от никого неразбран,
да търсиш все подслон някъде,
и като мръсно коте да те ритат и гонят отвсякъде.
Всички очи те гледат с презрение,
без да имат за истината никакво прозрение.
Не могат да приемат,че си различен,
и като тях не си двуличен.
С всички отровни думи на света теб обсъждат,
и безмилостно на смърт те осъждат.
Че грешат се опитваш да им покажеш,
но на слепия правотата си няма как да докажеш.
Гласът ти е като глас в пустиня,
няма кой да те чуе и да отговори,
вратата си за теб няма кой да отвори.
Такава е съдбата на различните - жестока,
това е тяхната горчива истина,дълбока.
© Венета Все права защищены