3 апр. 2020 г., 07:52

Да дариш добро 

  Поэзия » Для детей
905 1 6

Слънчо в утрото се крие,
в облачен памук се вие,
че студено му е май,
свил се е като кравай.
Уж е пролет, пък е мраз,
вятър вие тънкоглас,
сняг завихря по стъклата,
преспи трупа на земята.
Само врабчо вън трепери,
няма песни, няма трели,
и се чуди тоз юнак,
как гнездо да свие пак.
Хвръкна бързо към перваза
на прозорче със тераса,
где зад бялото перде,
мярна розово носле.
- Чик, чирик! Здравей, хлапе!
Виж туптящото  сърце.
Моля, дай една трошичка
и в капачица водичка!
Чу го малкото дете
и във шепичка го взе.
С дом реши да го дари
в зимните студени дни.
 

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

"За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!" »

12 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??