28 июн. 2007 г., 12:27

Да кажа ли? 

  Поэзия
711 0 2
Да кажа ли, че те обичам,
или очите говорят сами?
Да кажа ли, че ме боли,
или по сълзите си личи?

Кажи! Не искам повече лъжи.
Достатъчно са вече.
Достатъчна лъжа бе да кажеш,
че оставам за малко сама.

Но това "за малко"
се проточи цяла вечност,
цяла вечност сама,
изоставена под дъжда.

Защото тогава валеше.
Дъжд, с примес от сълзи.
Дъжд, сякаш изгарящ,
дъжд, от който боли.

Но аз те чакам още.
Седя там, под дъжда.
И вечно ще те чакам,
чак до края на света.

© Мария Игнатова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??