7 апр. 2021 г., 14:50  

Да ми целунете 

  Поэзия » Юмористическая
1052 2 12

Спънах се някак си,
чудото чаках си,
а ми приложиха хватка.
Спънах се в нищото
и сред кълчищата,
се замотах. Ами, патка!

Дрънна кратуната,
да ми целунете,
вятърът дето ви свири.
Цъфна цицината,
грейна мърцината –
мисли, ще гледа сеири.

Сбъркана нека е,
моя пътека е!
Падам и ставам след малко.
А коловозите,
дето се возите,
все са утъпкани – жалко.

Литваща, плаваща,
вземаща, даваща.
Разум на заем, не ща ви!
Не е пернатото
само за блатото,
плува, лети – не се дави.

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??