10 февр. 2015 г., 01:21  

...да моли трябваше за кой ли път 

  Поэзия » Другая
475 0 4




С токчета като забавен секундарник,
отмерваше мисли самотник в нощта.
Луната с око го държеше на мерник,
но той не бе тук, а далеч в пустошта.

Вървеше тяло, нужно на земята.
Душата бе в ада за пореден душ.
Стискащ шепа лято, което помята-
черно-бял живот, нарисуван с туш.

Не беше бездомник, а бездомен.
Как да легне насред път?
Пресъхналият кладенец виновен
да моли трябваше за кой ли път...



Ст. Русев

© Станислав Русев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??