30 июл. 2008 г., 17:23

Да се събудиш 

  Поэзия » Белые стихи
1363 0 5
 

ДА СЕ СЪБУДИШ

 

Да се събудиш и да разбереш, че не можеш повече да обичаш.
Да се събудиш и да разбереш, че досега си лъгал.

Ужасно е!

Да проумееш, че може би с това ще причиниш страдание на друг.
А винаги си вярвал, че ти си по-добрият.

Смешно е!

Защото няма триъгълник, няма четириъгълник, няма ъгловата фигура, в която да си един от върховете.
Само две точки.
И отсечка, която ги свързва.

Подло е!

Ако изтриеш отсечката, остават две самотни точки, изпълнени с недоумение от усърдието на гумата.
Защото там, където тя е трила, са останали мръсни следи.

Грозно е!

Да се събудиш и да разбереш, че си живял с една илюзия, която сам си изградил за себе си.

Тъжно е!

Да се събудиш.

© Цвеке Шарено Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??