ДА СЕ СЪБУДИШ
Да се събудиш и да разбереш, че не можеш повече да обичаш.
Да се събудиш и да разбереш, че досега си лъгал.
Ужасно е!
Да проумееш, че може би с това ще причиниш страдание на друг.
А винаги си вярвал, че ти си по-добрият.
Смешно е!
Защото няма триъгълник, няма четириъгълник, няма ъгловата фигура, в която да си един от върховете.
Само две точки.
И отсечка, която ги свързва.
Подло е!
Ако изтриеш отсечката, остават две самотни точки, изпълнени с недоумение от усърдието на гумата.
Защото там, където тя е трила, са останали мръсни следи.
Грозно е!
Да се събудиш и да разбереш, че си живял с една илюзия, която сам си изградил за себе си.
Тъжно е!
Да се събудиш.
© Цвеке Шарено All rights reserved.