26 окт. 2006 г., 12:31

Да ти призная ли? 

  Поэзия
1011 0 5
Да си призная ли, че те сънувам? Сън ли? Колко те бленувам... Да ти призная ли, че в мислите си тебе търся, да ти призная ли и, че не ща да се отърся? Да ти призная ли, че устните ти нежни, че погледът ти, ветровете свежи? Да ти призная ли? Да ти призная ли,че само с тебе, че щастието в мен спокойничко си дреме? Да си призная ли, че радост, живи струни, Врабчетата, цветя разцъфнали, вълшебни сутрини? Да ти призная ли? Да ти призная ли, прашец в очите ми? Искрици трепкащи, косите ти. Побегнал, теб догонил... дала ми... Да ти призная ли, в морето сала ми, че полъхът щастлив и весел в бурята да ти призная ли на нещо топло струята? Да ти призная ли, воалът жарък и сияние на пурпура сърцето вечно обаяние На мрака тихото, прелитаща... долитаща светулчица. Да ти призная ли, кокиченце с къчулчица на пролетта усмивката в гласчето ти? Да ти призная ли, да шепна ли в ушето ти? Вулканът нежен, чувствата ти непринудени, лика ти, да призная ли, звездичките събудени? Да ти призная ли, дихание, живота ми, че летен дъжд, дъгата, капчица в ръката ми? Да ти призная ли, блести, обгръща ме? Да ти призная ли, докосване, поглъща ме? Спокойствие, надежда, щастие облива истински Да ти призная ли, ръцете с трепет стискайки? Да ти призная ли? Да ти призная ли? Да ти призная ли? (: Разбира се-обичам те!!!!

© Димитър Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много е нежно и гальовно!
  • Животът е по- труден, отколкото ни се иска и по- прост, отколкото сами си го правим... Толкова ли е трудно да признаеш на някой, че го обичаш?
  • "Да си призная ли, че те сънувам?
    Сън ли? Колко те бленувам..."
    Браво! Не губи амбициите си !
  • Идеята е много хубаво! Може да се получи хубав стих
  • Не ми звучи добре. Изреченията са някак недовършени, а мисълта - разпокъсана.
Предложения
: ??:??