Така далеч, отвъд земята
живее силует на непознат,
забравил за греха и суетата
снишил е себе си до "титлата" монах.
Далеч от хорските поверия
избрал е Бог за пътеводна светлина,
върви човекът към победата с доверие
отдавайки се на пречиста тишина.
Понякога във утрото проблясва
една сълза, родена от тъга,
но много бързо болката угасва-
приѝжда красотата на деня!
© Руми Все права защищены