24 июн. 2012 г., 17:56  

Дали 

  Поэзия
409 0 0

Дали небето някой днес обиди,

че попари земята с горещи сълзи?!

Или е тъжно за всички

онези несретни души,

които по кошовете тълпят се

за награда-късче хляб.

А може би боли го

за сираците, които

под лъчите на луната спят.

Едва ли някой ще ми каже,

ала мен от тази гледка ме боли.

Пари ми в гърдите, там, отляво,

очите ми се пълнят със сълзи.

А колко малко ни е нужно

леда в душите да стопим,

с прегръдка топла и усмивка

надеждата угаснала да възродим?!

© Любка Момчилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??