Ще ни се пресекат ли
пътищата в бъдещето?
Или всичко е
във избите на миналото?
Ще ни подслонят ли
в Къщата на лъжещите се?
С измамните поличби
за погиналото?
Ще ни дадат ли хапче
за забрава,
че има обща кауза
да обичаме?
Или ще ни запрат с канапче
здраво
всеки път, когато
щем да тичаме?
Ще ни дадат ли да развеем знамена,
че ще владеем любовта си ползотворно
или ще ни заточат в планина,
където в мрак ще търсим неуморно
пътека към вълшебната гора.
Дали я има? – това е доста спорно,
но май ще ни заключат във града,
където любовта зове се порно...
© Тома Кашмирски Все права защищены
Но да не се даваме, а