Sep 20, 2007, 8:10 AM

Дали? 

  Poetry
782 0 5

Ще ни се пресекат ли

пътищата в бъдещето?

Или всичко е

във избите на миналото?

 

Ще ни подслонят ли

в Къщата на лъжещите се?

С измамните поличби

за погиналото?

 

Ще ни дадат ли хапче

за забрава,

че има обща кауза

да обичаме?

 

Или ще ни запрат с канапче

здраво

всеки път, когато

щем да тичаме?

 

Ще ни дадат ли да развеем знамена,

че ще владеем любовта си ползотворно

или ще ни заточат в планина,

където в мрак ще търсим неуморно

 

пътека към вълшебната гора.

Дали я има? – това е доста спорно,

но май ще ни заключат във града,

където любовта зове се порно...

© Тома Кашмирски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??