Умират китове... Внезапно, доброволно...
Умират китове на групи по брега.
Защо избраха тази точно роля?
Какво ли ги подмами към смъртта?
Умират китове... Назад не се обръщат,
избрали сушата пред живото море.
Назаем взетото и силом пак се връща,
но непоисканото как да се даде?
Дали преди последното пътуване
е имало сигнал за "SOS"?
Дали изобщо някой го е чувал?
Защото трудно е да чуеш днес
как някой страда невъзможно, тихо,
как свива се светът му ден след ден,
как му е трудно ден след ден да диша.
И му е писнало да е на колене...
Умират китове... На групички умират...
Светът дори въпроси не задава.
Безсмислените смърти регистрира,
а мислите му друго занимава...
© Дочка Василева Все права защищены