9 янв. 2010 г., 17:51

Дали след нас ще цъфнат бодли 

  Поэзия » Любовная
546 0 3

Винаги има за какво да се плаче.
Винаги има за какво да се страда.
Глупак е онзи, който търси
в живота само наслада.
Безмилостната истина,
горещата любов чертаят кръстопът
и търсим пътя нов.
 И слънце е, и дъжд, и сняг дори вали,
различни са и пъстри човешките съдби.
Обичаме, разлюбваме, плачем и се смеем.
В браздата на живота семената сеем.
Дали след нас ще цъфнат рози
или пък плевели с бодли,
това зависи само и единствено
от добрината в човешките души.
Винаги има за какво да се плаче.
Винаги има за какво да боли.
Истината разбери за всеки дъх и миг.
Тогава истински ще бъдеш ти.

© Петя Ченкина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Това е стихотворение е за проблематиките в живота, за тези времена, които не са непременно весели. Аз иначе се чувствам чудесно. Благодаря за мнението.
  • Чудесно е!Но не мисля,че живота е толкова скучен и тъжвн.Повчето хора само това намират в него,но това не значи,че не е и весел и хубав.
    Браво!6ца от мен.
  • Поздравления!
Предложения
: ??:??