26 июн. 2012 г., 09:36

Дали смъртта разделя 

  Поэзия » Любовная
392 0 1

Когато очите погледнат в тъмнината

и гласът да проговори не се осмели,

когато млъкне всичко в тишината –

дали смъртта ще успее да ни раздели?

 

Когато попадна в тъмнината вечна

и смъртта завинаги погледа затвори,

тишината ще остане ли безсърдечна –

когато любовта на смъртта проговори?

 

Смъртта ще успее ли да раздели нас

и да премахне всички тези следи,

или успехът ù ще бъде от раз –

спомена за теб завинаги да заледи.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Никой не се е върнал да каже... Поздрав, Никица!
Предложения
: ??:??