4 июн. 2011 г., 20:59

Дано е сън 

  Поэзия » Другая
451 0 0

 

 

Сънувах страшен сън:

Души ме нещо тежко.

А пред вратата - вън

море, море човешко.

 

Зова с неистов глас,

от страх обезумяла...

Ала не виждам аз

душа - за помощ спряла...

 

Събуждам се във пот

и гняв ме пак обзема:

О, страшен си, живот!

Човеко, анатема!

 

И ехото дочух:

"А, тема, тема, тема-а..."

Ах, този свят е глух!

Не става за поема!

 

... Дано е само сън

студенината чужда!

Дано и аз не съм

наистина във нужда!

 

 

© Славка Любенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??