Jun 4, 2011, 8:59 PM

Дано е сън 

  Poetry » Other
450 0 0

 

 

Сънувах страшен сън:

Души ме нещо тежко.

А пред вратата - вън

море, море човешко.

 

Зова с неистов глас,

от страх обезумяла...

Ала не виждам аз

душа - за помощ спряла...

 

Събуждам се във пот

и гняв ме пак обзема:

О, страшен си, живот!

Човеко, анатема!

 

И ехото дочух:

"А, тема, тема, тема-а..."

Ах, този свят е глух!

Не става за поема!

 

... Дано е само сън

студенината чужда!

Дано и аз не съм

наистина във нужда!

 

 

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??