27 дек. 2008 г., 22:45

Дарих ли 

  Поэзия » Философская
650 0 5
 

Дарих ли надежда на обезсърчените,

с лъч светлина да посрещнат утрешния ден?

Дарих ли любов на отчаяните,

за да се зарадват на всеки нов момент?

 

Дарих ли пламък на тези, на които им е студено,

за нов живот във радост?

Дарих ли им усмивка,

за да живеят с нея до премъдра старост?

 

Дарих ли сияние в очите на страдащите,

опитах ли се да ги утеша?

Дарих ли благовестие на прегрешилите,

без самата аз да прегреша?

 

Дарих ли подкрепа на нуждаещите се

и себе си в това подкрепих ли?

Показах ли пътя на изгубените,

които търсят бледи дири?

 

П.П. Нека се замислим върху това, какво сме дарили!

© Тина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??