1 июн. 2023 г., 08:11

Деца 

  Поэзия
151 0 2

Деца гласовити на възраст различна,

играят на футбол край нашия двор.

Ехти махалата от глъчка неспирна:

дриблират, подават си, радват се в хор.

 

Играят хлапета от етнос различен,

но не разделени - във всеки отбор

за топката борят се, заедно тичат

циглета и българи, в битка за  гол.

 

Не се е събирал от много години

в махлата ни толкова детски народ.

Децата предимно растат във чужбина,

а тука затрива се техният род.

 

През лятото идват с таблети, смартфони

и всеки се чувства тук сам, отчужден.

Но ето, че с радост днес топката гони,

от видеоигри като е отегчен.

 

И мен ме зарадва смехът на децата  

и тяхната шумна, сърцата игра.

Щастливи, децата са дар за страната!

Дано всеки ден да играят така.

© Димитър Дунеловски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??