Децата
От прозореца ме гледат две очи,
те много често са оставали сами.
Тез очи на моето са дете,
на едно мъничко и добро сърце.
Аз далече съм от него, неговия Татко,
всяка вечер е пред мен личицето сладко.
Хубаво е че си има Батко,
заедно играят, скачат и лудуват,
на детска, училище и пак палуват.
Баткото го вземам често, а малкия рядко,
не бива тъй децата да се делят,
те братя са и трябва да се сплотят.
Защото Живота е тежък и суров,
за борба с него всеки да бъде готов.
Всеки човек от малък трябва да се възпита,
на себе и на брат си а не на друг да разчита.
За това важното е братята да са заедно сега,
да си помагат и да не се разделят Никога.
Послушайте майки и вие бащи,
проблеми всеки си има сега,
не оставяйте децата си сами.
Ще съжалявате за грешките си Някога.
© Валентин Миленов Все права защищены