2 дек. 2018 г., 09:18  

Декемврийско слънце 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
477 5 5

Когато утринта очи разтърка

и се събуди в мразовит декември.

Сребрист пейзаж студа навън забърква –

ледът е заблестял в искрящи перли.

 

В небето засиява нежно Слънце

и всеки негов лъч е дар Божествен.

Прегръдката му красота ще пръсне –

предвестникът на празника Рождествен!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??