2.12.2018 г., 9:18 ч.  

Декемврийско слънце 

  Поезия » Пейзажна, Друга
532 5 5

Когато утринта очи разтърка

и се събуди в мразовит декември.

Сребрист пейзаж студа навън забърква –

ледът е заблестял в искрящи перли.

 

В небето засиява нежно Слънце

и всеки негов лъч е дар Божествен.

Прегръдката му красота ще пръсне –

предвестникът на празника Рождествен!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??