Dec 2, 2018, 9:18 AM  

Декемврийско слънце 

  Poetry » Landscape, Other
476 5 5

Когато утринта очи разтърка

и се събуди в мразовит декември.

Сребрист пейзаж студа навън забърква –

ледът е заблестял в искрящи перли.

 

В небето засиява нежно Слънце

и всеки негов лъч е дар Божествен.

Прегръдката му красота ще пръсне –

предвестникът на празника Рождествен!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??