15 февр. 2023 г., 12:49

Делириум с баща ми 

  Поэзия
135 2 2

ДЕЛИРИУМ С БАЩА МИ

 

... понякога, когато съм пиян –
туй напоследък ми се случва рядко,
да пийне с мен – във моя стар таван,
като че ли от Рая слиза татко.

 

Сетрето смъква си на моя стол.
Нахлузва ми изтърканите чехли.
А аз се чудя – в скъпия ни МОЛ
мезе на тати взех ли му? Не взех ли?

 

Усмихва ми се –  същият добряк.
И тихичко ме пита: – Как си, сине?
Наливам му най-лютия първак.
Притурям му в салатката зехтинец.

 

И – щом лула тютюнец изкадим,
от мен баща ми тихичко изчезва.
Животът си отлита яко дим! –
след него във Космическата бездна.

 

Любимата му козя пастърма
в чинията на късове нарязвам.
Със тати Бог ми слиза у дома! –
и с блага Обич гушва ме на пазва.

 

15 февруарий 2023 г.
гр. Варна, 11, 50 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • За бащата…
    Прочетох с носталгия.
  • Той винаги ще бъде с теб, дано Бог му стелне най-меките си треви.
    Прекрасна поезия, нестандартна, без кръпки, без измислици.
    Който има душа и очи - да чете и да се учи.
    Други предпочитат сърчица пане 🙂
Предложения
: ??:??