23 мар. 2021 г., 09:16

Делник 

  Поэзия » Гражданская
218 1 2

Топло утро. Сънен поглед.
Кафе, с аромат на лешник.
Дихание, въздишка във едно,
денят започва, няма мърдане.

Гмуркане в чуждо измерение,
хора с грижи, бледа сивота.
Мрънкане и никакво развитие,
денят започна, няма мърдане.

Забързан ден. Изисквания много.
Пулсира темпото, ненужна суета.
Задъхване, усмивка и добро...
денят не свършва, няма мърдане.

Цигарен дим, присядане следобед.
Интерферентност, висока амплитуда.
Телефон, умора и последен поглед,
денят преваля, няма мърдане.

Моторът тих, радио вълни,
отпускане и вече съм сама.
Потегляне, дъждец ръми...
Колко е приятно... щом съм у дома.

02.12.2020г.

© Теодора Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Харесах.
  • Кръговрат... Понякога сив и скучен... Хубаво е когато има къде да се завърнем и да се чувстваме добре...
Предложения
: ??:??