28 июл. 2007 г., 11:36

Демона сънува 

  Поэзия
767 0 10

  Демона веднъж сънува,
  че най-добър приятел му е Бог
  и в рая с него пие и танцува,
  във душата си не носещ капка зло.
                                                                                               

  Демона веднъж сънува
  и щастлив почувства се във този сън.
  Нима сърцето му започна да жадува
  не за вечен мраз, а топъл дъжд?

  Така заживя, коварния, със нова мисъл,
   сваляйки лика си, тъй свиреп
   и сложи друг - безбрежно ведър,
   усмихвайки се на живота си красив.

  Дори съня му някак си се сбъдна -
  Бог приятел стана му добър
  и демона - като дете - от радост плака
  със сълзи - пороен летен дъжд.
   
 

© Ивето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??