23 янв. 2019 г., 14:42

Ден 

  Поэзия
1287 5 10

Изгревът –
разлят фреш 
от розов грейпфрут
по отсрещните къщи.
Две чаши кафе.
Прибирам в шкафовете
магнитното си поле,
хавлиените си пръсти,
очите си, сгънати
с мекото навътре.
Измивам намеците за емоция.
Изчиствам усмивката си
до учтива любезност,
обличам се в разумната си рокля
и потичам по главните улици....

Залезът –
размазан грейпфрут
на пешеходната пътека.
Домът ми – остатък от взлом.
Зеят празните усти
на всички шкафове.
Предсмъртни останки 
от чувства по пода.
Отвсякъде надничат очи,
хавлиени пръсти...
Липсват разумните ми рокли.
По лицето на стените ми
се стича надпис:
"No exist"
Aз съм в полуразпад...

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??