На празника 24 май
Бях мъничко дете, когато мама
за този светъл ден ми каза: „Ден голям!“
И книжка тя ми купи – изненада,
и искаше да бъда умна и да знам.
И помня колко истински се радвах
на разказа за нашите предци,
които с писменост са ни дарили
и българите с нея силни сме били.
Пораснах и в сърцето си запазих
усмивката на този лъчезарен ден
и любовта към родното опазих
завинаги, завинаги дълбоко в мен.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены