24.05.2023 г., 20:53 ч.

Ден голям 

  Поезия
114 0 0
                      Ден голям

 

                             На празника 24 май

 

Бях мъничко дете, когато мама

за този светъл ден ми каза: „Ден голям!“

И книжка тя ми купи – изненада,

и искаше да бъда умна и да знам.

 

И помня колко истински се радвах

на разказа за нашите предци,

които с писменост са ни дарили

и българите с нея силни сме били.

 

Пораснах и в сърцето си запазих

усмивката на този лъчезарен ден

и любовта към родното опазих

завинаги, завинаги дълбоко в мен.

 

                          Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??