ДЕН И НОЩ
Без теб дори денят ми не е ден,
а нощта по-тиха е от всякога, когато ти не си до мен.
Без теб дори денят отронва със въздишка тежка две сълзи,
които във нощта те тихичко потичат като две реки.
Без теб дори денят самотен - той без теб ридае,
както във нощта, луната - за своето прекрасно слънце със тъга мечтае.
Без теб дори в деня тез птици есенни не пеят,
а в нощта щурците за свойте мънички цигулчици жалеят.
Без теб в деня дори и слънцето усмихнато угасна,
без теб дори и във нощта месечината със свитичко сърце едва-едва проблясна.
Но дори останали те двамата без слънце и луна,
аз до тебе ще застана и тебе в труден миг - прекрасна теб ще подкрепя.
© Андриан Георгиев Все права защищены