22.05.2011 г., 11:23 ч.

Ден и нощ 

  Поезия » Любовна
1007 0 0


ДЕН И НОЩ


Без теб дори денят ми не е ден,

а нощта по-тиха е от всякога, когато ти не си до мен.

Без теб дори денят отронва със въздишка тежка две сълзи,

които във нощта те тихичко потичат като две реки.

Без теб дори денят самотен - той без теб ридае,

както във нощта, луната - за своето прекрасно слънце със тъга мечтае.

Без теб дори в деня тез птици есенни не пеят,

а в нощта щурците за свойте мънички цигулчици жалеят.

Без теб в деня дори и слънцето усмихнато угасна,

без теб дори и във нощта месечината със свитичко сърце едва-едва проблясна.

Но дори останали те двамата без слънце и луна,

аз до тебе ще застана и тебе в труден миг - прекрасна теб ще подкрепя.



© Андриан Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??