Ден на народните будители
За да ни има тук сега,
за да ни знат по света,
за да сме дали много,
не само букви и слово,
на будителите народни днес
да благодарим със любов и чест!
Революционери, духовници, поети,
дълбок поклон и ароматна китка цвете!
© Людмила Данова Все права защищены