31 окт. 2013 г., 21:25

Ден преди... 

  Поэзия
333 0 1

Ще те попитам ден преди деня

във който се пробуждаш, мила моя:

Дали аз мечи сън сега не спя

и трябва ли за сънища да ровя?

 

Будителите търсят интерес.

Събуждат нещо, но приспиват друго.

Къде е тази прословута чест?

Навярно вече всичко е заблуда.

 

Загинаха достойните мъже.

Жените ни ушиха знамената. 

Най-святото увисна на въже

 и днес увиснала ни е съдбата.

 

Но празниците пазят свойте дни.

Те точните причини ги отчитат.

Сълзи кълват изгледани очи

и съхнат вместо с крясък да попитат.

 

Родино моя, нека спра дотук. 

Мълчанието винаги говори...

Разбудените днеска са боклук. 

А будни и заспали, все сме хора.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??