29 сент. 2006 г., 00:07

Денят,във който от мене се изплъзна 

  Поэзия
570 0 3
Пак онази снимка
от нечия ръка
гледам със усмивка
ти,аз и любовта.
Очите ти искрят,
лицето ти крещи
от приливни целувки
и подлудяващи вълни.
И онази нежна вечер
не можех да заспя
каквото и да правех
в мислите ми се простря.
Пръст във пръст преплетен,
устни бавно се топят,
сърцата ни във пламъци
и звездите ни горят.
Буден през нощта мечтаех,
дните бяха много тесни,
какво сънуваш в този миг гадаех,
а думите се сливаха в любовни песни.
Ти и аз бяхме всичко,
докато сърцето твое не замръзна,
от тогава ти и аз бяхме всичко,
но за мен,
от деня във който ти от мене се изплъзна.
Че съжаляваш ти не се преструвай,
зная,че не е така,
моля те
не премълчавай вече,
че измъчи ме с една лъжа.
Знам,че притежаваш
силата да ме раниш дълбоко,
момиче,
остави ме без дъх в морето,
в небе от мечтите ни широко.
Врати се затваряха,
опитвах се да продължа напред,
дълбоко в мен проклинах
любовта ми вместо теб.
Сънищата ми били са празни,
дори кошмарът ми си тръгна,
от деня във който се обади,
деня във който ти от мене се изплъзна.

© Христо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Стихът ти е толкова истински.Хареса ми това, че проклинаш любовта си, а не Нея. Но, постави се ти на нейното място. Ако тя харесва друг, каквото и да правиш, само ще я измъчваш. Любовта понякога е химия. Може, без да е искала да е била привлечена от силата на друга любов.
  • Не оставай в плен на минали спомени, заключи ги дълбоко, дълбоко в сърцето и потърси с очи своето ново, истинско щастие! Поздрав!
  • Христо,болката ти е истинска и силна.Прозира зад всеки изписан ред.
    Поздравявам те за стихът,съжалявам за болката!
Предложения
: ??:??