5 нояб. 2008 г., 20:25

Денят заплака 

  Поэзия » Любовная
695 0 3

По сивите шумни тротоари,

сред забързани коли,

един иска друг да изпревари,

грубо да го заобиколи.

 

Като мъгляви силуети

хората вървят ли, вървят,

лицата, прашасали портрети

от къща вековна стоят.

 

Но сред този маскарад

на сцена от градски звън,

видях образа ти познат

и всичко се разля като в сън.

 

В този кратък миг,

като падащ есенен лист

сля се всичко в твоя лик –

толкова красив и чист.

 

По сивите шумни тротоари

ситни капки  заваляха.

И всеки бърза, да превари...

като сълзи заблестяха.

 

Заплака бавно денят,

усмивки тихи разменихме.

Капки като думи в небето висят

и с теб се разделихме.

© Виктор Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Плаче небето, денят, а и ние, когато се разделяме с любим човек! Поздрав
  • Хареса ми , оригинално като идея!
  • "един иска друг да изпревари,

    грубо да го заобиколи. "

    "лицата, прашасали портрети"

    Харесвам..!
Предложения
: ??:??