4 авг. 2009 г., 11:21

Детето без мама и тати 

  Поэзия » Другая
427 0 2

Има едно дете,

мама и тати си няма.

То бързо расте,

отглежда го неговата баба.


На женицата трудно ù е,

но на пътя ли трябваше да го хвърли?...

То няма никаква вина,

че майка му несправедливо постъпи.

 

Жената четири деца отгледа,

а сега и внуче ù се стовари.

Защо животът я наказва

и я нагърбва с тежки товари.

 

Детето ще порасне,

но с какви очи майка му ще го погледне,

след като на болка го обрече

и  щастието му отне?...

 

 

© Пролетното момиче Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • А-а,не,не.Детето е дар Божи и най-голямото щастие.Това не може да бъде наказание.
  • Одглеждането на едно детенце може да е трудно,но не е товар!
    Поздрави за съчувствието към бабата!Помогни и със каквото можеш!
Предложения
: ??:??