Има едно дете,
мама и тати си няма.
То бързо расте,
отглежда го неговата баба.
На женицата трудно ù е,
но на пътя ли трябваше да го хвърли?...
То няма никаква вина,
че майка му несправедливо постъпи.
Жената четири деца отгледа,
а сега и внуче ù се стовари.
Защо животът я наказва
и я нагърбва с тежки товари.
Детето ще порасне,
но с какви очи майка му ще го погледне,
след като на болка го обрече
и щастието му отне?...
© Пролетното момиче All rights reserved.