6 февр. 2019 г., 14:18

Детето на този безмилостен век 

  Поэзия » Философская, Гражданская
514 0 4

"Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил."

И. Кант
 

 

Продайте ми нежните детски ръце,
които не знаят как кръв да проливат.
Продайте ми благите детски нозе,
които в доброто пред нищо не спират.

Продайте ми чистите детски очи,
които са слепи за всяка лъжа
Продайте ми, моля- приемам дори
техните мънички спрели сърца.

Продайте и моля със мен се молете
пришитите части- "о, дял проклет"-
от чудовищен труп пред нас да възкръсне
детето на този безмилостен век.

© Стоян Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??