10 мая 2024 г., 06:54

Девети май 

  Поэзия » Гражданская
203 0 0

Слънцето чудно грее в небесата,

дъждът в Европа спря да се лее!

Радост трепва на роба в душата,

че свободно без Хитлер се живее!

 

Милиони човеци паднаха в борбата,

злото с чест и с труд беше победено!

С дух и с вяра се постига светлината,

човечество, ти най-сетне бе спасено!

 

Мощно ликуване озари света -

на "новия ред" настъпи край!

Топлят ни лъчите на пролетта,

в нашите души си, Девети май!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??