10.05.2024 г., 6:54 ч.

Девети май 

  Поезия » Гражданска
153 0 0

Слънцето чудно грее в небесата,

дъждът в Европа спря да се лее!

Радост трепва на роба в душата,

че свободно без Хитлер се живее!

 

Милиони човеци паднаха в борбата,

злото с чест и с труд беше победено!

С дух и с вяра се постига светлината,

човечество, ти най-сетне бе спасено!

 

Мощно ликуване озари света -

на "новия ред" настъпи край!

Топлят ни лъчите на пролетта,

в нашите души си, Девети май!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??