Ти страдаш от душевна бедност,
жертва си на скрупули и зло,
орисан си, без капка нежност,
никога да не дадеш добро.
И тази болест нелечима
ще те следва цял живот,
терапия за нея няма
ни от лекар, ни от Бог.
Дано поне да проумееш,
че имаш близки и деца,
та тях да можеш да успееш
да спасиш от бедността.
Това ще е мигът на избавление,
туширал лошата съдба,
часът на твоето спасение,
от Бог пречистена душа.
© Гинка Любенова Косева Все права защищены