12 дек. 2012 г., 20:15  

Диалектика 

  Поэзия » Философская
492 0 5

Жената опложда духа на мъжа

така, както той ѝ опложда плътта.

Любовна искра. После лумнал пожар.

И ражда духът оплоден красота!

 

Разсича победно с пророчески мълнии

на вечните тайни незримия свод...

Тогава и в него узрява безсмъртие!

Така, както в нея покълнва живот...

 

 

Албена Димитрова

 

 

 

© Албена Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??