Dec 12, 2012, 8:15 PM  

Диалектика 

  Poetry » Phylosophy
491 0 5

Жената опложда духа на мъжа

така, както той ѝ опложда плътта.

Любовна искра. После лумнал пожар.

И ражда духът оплоден красота!

 

Разсича победно с пророчески мълнии

на вечните тайни незримия свод...

Тогава и в него узрява безсмъртие!

Така, както в нея покълнва живот...

 

 

Албена Димитрова

 

 

 

© Албена Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??