простряни в
магистралата на вечността.
Фалшиви рамки,
под които са стаени
следите на страстта.
Прозрачно
или тъмно и покрито,
забулено във лепкава
мъгла,
то търси път
и ехото зове ни
да проследиме
повика на древността.
Кое е истината?
Чувството
или това, което казват?
Кое е вярата?
Къде е вечността?
Въпросите прескачат
и затрупват
студените ни мисли
под снега.
© Иван Проданов Все права защищены