Sep 23, 2008, 4:42 PM

Дилема 

  Poetry
609 0 3

         Безкрайни шарени резки,

простряни в

магистралата на вечността.

Фалшиви рамки,

под които са стаени

следите на страстта.

Прозрачно

или тъмно и покрито,

забулено във лепкава

мъгла,

то търси път

и ехото зове ни

да проследиме

повика на древността.

Кое е истината?

Чувството

или това, което казват?

Кое е вярата?

Къде е вечността?

Въпросите прескачат

и затрупват

студените ни мисли

под снега.

© Иван Проданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??