20 июн. 2023 г., 12:32

Дилемата 

  Поэзия
324 2 4

Хамлет векове наред флиртува

с привидно важен, мним въпрос,

животът собствен колко струва

и дири отговор най-прост

 

например, на един кокос,

какво значение придавам

и на въпроса със въпрос

към отговора приближавам

 

за мен нещата тук са ясни,

че под телето търсим вол

през разсъждения негласни

приставам на спокоен мол

 

и ето изводът:

 

бащата лош на принца датски

товари го с дилема празна,

поставя му различни маски,

а мисълта изпада в спазми.

 

та сам Декарт е казал точно-

на логиката проста ложе-

че щом задаваш си въпроса,

да бъдеш, без да бъдеш може

© Дон Спиридон Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??