14 янв. 2022 г., 10:55

Диптих: 

  Поэзия » Другая
264 0 0

Диптих 

 

1. Върхът...

 

От тук започва Пътят на мъжете

и тука се зараждат ветровете...

 

И тук фактически е Краят на Земята,

над него вече почва необята...

 

Нагоре са единствено Звездите:

и Времето, Вселената, Мечтите....           

 

2. Есенната птица...

 

Безмълвни жични петолиния --

осиротели в Есента...

И птиците са си заминали,

та тъжно е без Песента?...

 

И само Вятърът понякога

подръпне струните от жал

и трепва болка неизплакана

в поля от разтопен метал...

 

... но там, по жиците позвънващи,

самотна птица се черней,

сама останала и зъзнеща

след веселият полюлей...

 

По властна сила от инстинктите

каква ли, задържа я тук?...

И що не отлетя от зимните

веявици и тя на юг?...

 

... навярно не за вакханалия

останала е в Есента?...

А ти си тръгваш...

Не позна ли я: Метафората в Любовта?....

 

13.01.022.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??