29 авг. 2018 г., 14:40

Див кон 

  Поэзия » Философская
1029 1 5

Див кон изцвили и препусна

върху нетърпението на полята

и в гъстотата им зелена

издиша кадифено-гривестата си позлата.

Див кон се сля с

припадащата притома на здрача

и върху цъфналата детелина

остави само сянката да крачи...

Див кон се появи, препусна

и изчезна в тъмнината...

Луната само го видя и

в своя спомен сребърен го запечата...

© Даниела Добрева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??